top of page

GEDOE, CONFLICT OF RUZIE OP DE WERKVLOER?

Zonder schuring geen glans. Een beetje wrijving op z'n tijd is heel normaal. Het maakt onze verschillen helder. Heb jij gedoe, conflict of ruzie op de werkvloer?


conflict mediator coaching

Gedoe, conflict of ruzie op de werkvloer? Wat is het nou eigenlijk?

Je ergert je in de vergadering aan het gemuggenzift van je collega, je vindt haar pietluttig, ze stelt de hele tijd overbodige vragen wat de boel alleen maar extra vertraagt en je hebt het al zo druk… Superirritant! Herken je dat? Een beetje wrijving op z’n tijd met de mensen waar je mee werkt/optrekt is heel menselijk en leerzaam. Het maakt onze verschillen helder en geeft ruimte om te ontwikkelen.


Teveel gedoe leidt soms tot conflict.

Er zijn tegengestelde belangen waar je door onderhandeling samen moet proberen uit te komen. Wanneer de onderhandeling mislukt omdat je elkaar niks gunt, je alleen vanuit je eigen werkelijkheid naar de situatie kijkt, kan van daaruit ruzie ontstaan en sta je uiteindelijk schreeuwend tegen over elkaar."Zonder schuring geen glans!"

Een blokje om dan maar?

Ons brein heeft een oorlogs- en een vredesdeel. Als er iets is wat je emotioneert dan kaapt dat deel van je brein je gedrag. Je emoties nemen dan je gedrag over (limbische systeem). Het vredesdeel is het slimste deel of nadenkende deel (neocortex). Vanuit dit deel kun je weer waarnemen, taal spreken en logisch nadenken. Nodig om weer uit de ruzie te komen.


Vrede op de werkvloer?

Ben je de grip op je team kwijt wil je weten hoe je weer in vrede komt? Neem dan contact met me op.


Comments


bottom of page