top of page

Zenuwachtig voor het mediation examen

“Uw telefoon uit en in de tas en uw horloge graag af." Daar stond ik dan voor het kantoor in Arnhem voor het theorie-examen Mediation. Ik voelde plotseling waar ik voor stond... Een SERIEUS examen!

Zenuwachtig voor het mediation examen

Jaarlijks volg ik opleidingen voor mijn eigen ontwikkeling en ga niet snel dingen uit de weg. Maar naarmate het moment dichterbij kwam, voelde ik me toch best zenuwachtig worden. “Jeetje joh, je bent 55: relax!”

Mijn JA’s en NEE’s in mijn hoofd namen het over en had ik een kritisch gesprek met mezelf: waarom doe ik dit?

In mijn werkzaamheden als coach kom ik dit ook vaak tegen. Vaak worstelen mijn cliënten al langer met bepaalde thema’s in hun leven, maar lukt het nog best een tijd om te doen alsof het er niet is.

De welbekende struisvogelpolitiek.

Maar als de gesprekken in je hoofd zich blijven herhalen en je het niet meer kunt ontkennen is het tijd om jezelf serieus te nemen. Met het besluit om je te laten coachen zeg je impliciet ook JA tegen je geworstel. De erkenning van je zorgen/klachten is vaak het begin van de verandering.

En het zit juist in die ambivalentie van gevoelens waarom dan de eerste sessie vaak even spannend voelt, maar bijna iedereen na afloop zegt…”Dit had ik veel eerder moeten doen”.

En dat dacht ik zelf ook toen ik het felbegeerde Mediation papiertje ontving.

Als je als leidinggevende te maken hebt met een vervelende situatie die behoorlijk vast lijkt te zitten, dan help ik je graag om hieruit te komen. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

bottom of page