top of page

Wat doe je eigenlijk als mediator?

Al wachtend op de parkeerplaats van het restaurant waar ik heb afgesproken met mijn coachee voor een wandelsessie, heb ik een kort gesprekje met een medewerker van het desbetreffende restaurant

Wat doe je eigenlijk als mediator?

“Ik zie jou met regelmaat hier staan, maar wat doe jij eigenlijk?" Was zijn vraag.

Ik leg hem uit dat ik met een nieuw bedrijf ben begonnen waarbij ik me, kort gezegd, richt op gedoe op de werkvloer. En dat daar waar mensen samenwerken er altijd wel een keer “gedoe” is. En dat dat helemaal niet gek is omdat “gedoe” erbij hoort. En dat het eigenlijk gekker is als er nooit gedoe is.

Ik zie hem denken..

Verschillende karakters, veranderingen in de organisatie, hooggespannen verwachtingen, hybride werken, nieuwe raad van bestuur, tegenstrijdige belangen, een teruglopend budget, mate van invloed.. etc etc.

Samenwerken is best moeilijk omdat je bijna altijd ook iets moet opgeven. Iets waar jij aan gewend bent, je eigen vertrouwde stijl, wat je goed vindt en overtuigd van bent en misschien inmiddels ook wel aan bent gehecht…Dus samenwerken is niet alleen bouwen aan iets nieuws maar gaat ook over t opgeven van iets, en dat doet soms pijn.

Met Mariejose Geurts Mediation & Coaching richt ik me volledig op moeizame samenwerkingsrelaties tot aan geëscaleerde arbeidsconflicten in organisaties en alles wat daar tussen inzit.

Als MfN mediator, conflictspecialist en coach help ik directies, managers en professionals met het doorbreken van inefficiënte patronen en zorg ik dat ze weer grip krijgen op hun team(leden). Dat wat vast zit breng ik in beweging. Waardoor mensen weer met elkaar in gesprek gaan, er weer met plezier wordt samengewerkt en er ruimte komt voor groei en ontwikkeling.

“Mmm…” zei hij na verloop van tijd.. “Ik dacht dat mediators alleen iets deden met scheidingen..”

Wil jij een lastige situatie doorbreken? Is er gedoe op de werkvloer? Wil je weer grip krijgen op je medewerkers en/of team? Ik help je graag! Neem contact op.

bottom of page