top of page

TEAM
COACHING

Door een reorganisatie zijn teams samengevoegd en is er minder budget. Dat zorgt voor spanningen en groepsvorming. Medewerkers mopperen, roddelen en reageren steeds sneller geïrriteerd op elkaar. Maar ze spreken zich niet uit. In een teambuildingstraject hoor je geen kritische noot. Toch voel je als leidinggevende al langer dat er van alles speelt, maar het lijkt alsof je er niet bij of aan mag komen. Dat geeft je een ongemakkelijk gevoel, want je bent zelf ook partij geworden. Hoe krijg je dit als manager gekeerd en doorbroken?

Het team als geheel

Veel coaches kijken bij teamcoaching vanuit een psychologische bril. Wat zijn de individuele eigenschappen en hoe matchen de onderlinge karakters? Dat doe ik niet. Ik kijk juist naar het team als geheel. Elke deelnemer en ook elke interactie is onderdeel van het systeem. En daarmee is elk teamlid onderdeel van het probleem en daarmee ook van de oplossing. Zo is iedere medewerker medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen het team.

Waar kijk ik naar bij teamcoaching?

  • Hoe is de dynamiek en interactie tussen de teamleden?

  • Wat gebeurt er op gedragsniveau tussen mensen?

  • Worden er patronen zichtbaar?

  • Wat kun je als teamlid zelf doen om de samenwerking te verbeteren, hoe klein ook?

Door hiernaar te kijken, onderzoek en ontrafel ik disfunctionele patronen. Dat geeft vaak herkenning en opluchting. Samen met jouw teamleden staan we tijdens teamcoaching stil bij hun patronen en hoe we deze kunnen doorbreken.Ik geloof dat de kwaliteit van samenwerking afhankelijk is af van de kwaliteit van de onderlinge relaties. Als die verbeteren, dan verbetert de samenwerking. Zo ben jij straks weer de leidinggevende van een team dat samenwerkt in plaats van ruzie maakt.

Tarieven

Geen team is hetzelfde, dus ik maak graag een offerte op maat bij teamcoaching. Meer informatie vind je op de pagina Tarieven.

Hoe kan ik je helpen?

Zit jouw team vast? Is er sprake van spanning of conflicten? Ik help je graag dit te doorbreken en op te lossen. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we jouw situatie en wat ik voor je kan betekenen. Neem daarvoor contact met me op. Meer over mijn aanpak lees je op de pagina Over mij en op de pagina Referenties. Samen zorgen we ervoor dat jouw team weer soepel functioneert én presteert!

De kwaliteit van de samenwerking is afhankelijk van de kwaliteit van de onderlinge relaties.
bottom of page