top of page

CONFLICT
COACHING

Tussen twee collega’s loopt het al enige tijd niet lekker. Hun karakters liggen behoorlijk uit elkaar en dat botst soms in de samenwerking. De rest van de collega’s begint zich er zo langzamerhand behoorlijk aan te storen en dat heeft effect op de sfeer in het team. Als hun leidinggevende zou je graag zien dat deze medewerkers met elkaar in gesprek gaan, het liefst onder begeleiding. Mediation vind je een te zwaar middel. Hoe kun je ze toch helpen?

Kansen bij conflictcoaching

Hoe vervelend een conflict ook is, het biedt ook kansen. Want een conflict maakt verschillen helder en schept kansen voor ontwikkeling. Het biedt inzicht in de manier waarop je omgaat met conflicten. Dat maakt je bewuster en conflictvaardiger. Want voor jezelf opkomen en jezelf uitspreken zijn belangrijke vaardigheden bij medewerkers. Nu is het zaak om die op een positieve manier in te zetten voor jezelf en je collega’s. Met conflictcoaching help ik daarbij.

Doel van conflictcoaching

In een conflict herhalen betrokkenen vaak destructieve communicatiepatronen. Ik maak dit inzichtelijk en laat zien wat er gebeurt. Zo breng ik mensen met elkaar in gesprek. Ook zoomen we in op waar de verschillen zitten. Bij conflictcoaching wordt iedereen bewust van zijn eigen aandeel in de interactie met de ander.

Voor wie is conflictcoaching?

Zit er spanning op de relatie(s)? En weet je niet meer hoe dit te doorbreken? Ik weet de juiste omstandigheden te creëren voor constructieve communicatie tussen betrokkenen, bijvoorbeeld bij:

  • moeizame samenwerkingsrelaties

  • dreigend conflict tussen:

    • enkele medewerkers

    • medewerker en cliënt

    • medewerker en leidinggevende/opdrachtgever/werkgever

  • grensoverschrijdend gedrag

Locatie en tarieven

Conflictcoaching vindt plaats op locatie. Omdat ieder conflict maatwerk is, maak ik graag een offerte op maat. Kijk voor meer informatie op de pagina Tarieven.

Contact over conflictcoaching

Weet jij als leidinggevende niet meer wat je zelf kunt doen? Wil jij beweging krijgen in een conflict, zodat jouw medewerkers weer fijn kunnen samenwerken? Ik leg je graag uit wat ik voor je kan doen in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Neem daarvoor contact met me op en we plannen iets in. Of lees alvast meer over mij op de pagina Over mij of op de pagina Referenties.

Een conflict maakt verschillen helder en schept kansen voor ontwikkeling.
bottom of page