top of page

ARBEIDS
MEDIATION

Is een van je werknemers ziek en hebben jullie een meningsverschil onderliggend aan het ziekteverzuim of de re-integratie? Zijn er communicatieproblemen op de werkvloer? Wil je de samenwerkingsrelaties verbeteren of is er sprake van een volledig geëscaleerd conflict? Bij veel arbeidsconflicten helpt het om met elkaar in gesprek te gaan onder begeleiding van een onafhankelijke mediator. Laat mij je helpen om tot een gezamenlijke en acceptabele oplossing te komen!

Mogelijke resultaten van arbeidsmediation

  1. Herstel van de samenwerking
    Partijen komen in beweging en nemen weer de verantwoordelijkheid voor hun eigen gedrag. In kleine stapjes winnen ze elkaars vertrouwen weer terug.

  2. Herstel van de communicatie
    Betrokkenen doen op gelijkwaardige wijze hun verhaal. Onuitgesproken frustraties, aannames en emoties komen op tafel. Verschillen worden helder en krijgen een plek. Daarna kunnen we op zoek naar een passende oplossing.

  3. Respectvolle beëindiging van de samenwerking 
    Alles is besproken en alle emoties zijn gevoeld. Daardoor is er geen behoefte meer om negatief over elkaar te zijn. Zo nemen partijen op een goede manier afscheid.

Mijn aanpak bij arbeidsmediation

Als mediator hanteer ik een open en positieve aanpak. Ik geef alle partijen de ruimte om hun verhaal te doen, krijg de verschillen op tafel en zoek naar gemeenschappelijke belangen. Die vormen de basis van de oplossing. Daarbij heb ik ook oog voor de mensen achter het arbeidsconflict. En zet ik door tot we samen een oplossing hebben waar iedereen tevreden mee is. Lees meer over mijn visie en aanpak op de pagina Over mij en op de pagina Referenties.

Betere keuze dan naar de rechter

Met mediation kun je duurzamer, sneller en goedkoper een (dreigend) conflict oplossen. Bij een juridische procedure onderhandelen advocaten over de beste oplossing voor hun cliënt. Meestal zijn dat onderhandelingen op basis van tegengestelde standpunten en argumenten. Dit kan een heel getouwtrek worden. Komen de advocaten er niet uit? Dan beslist de rechter wie de ‘winnaar’ en ‘verliezer’ is. Maar is het niet beter om er zelf samen uit te komen en een oplossing te vinden die voor iedereen werkt? Dat is het doel van mediation.

Wil je contact opnemen?

Als je als leidinggevende te maken hebt met een vervelende situatie die behoorlijk vast lijkt te zitten, dan help ik je graag om hieruit te komen. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Gaan we met elkaar verder, dan vind je de kosten op de pagina Tarieven. Of lees vast meer over mij op de pagina Over mij en op de pagina Referenties.

Mariejose kan goed spiegelen en laat zo nodig haar directheid en nuchterheid zien.
bottom of page